'Zendamateur Bergschenhoek stoort hele buurt'

Een radiozendamateur veroorzaakt al maanden lang een vervelende storing in de buurt. Dat zeggen buurtbewoners in de Veldenbuurt in Bergschenhoek. Volgens omwonenden zorgt de sterke zender van de zendamateur voor storingen van afstandsbedieningen voor auto's en elektrische hekken.

Volgens buurtbewoner Patrick van Hoeven begon de overlast aan het begin van het jaar. "Sindsdien gaat m'n toegangshek niet open en kan ik m'n auto niet op slot of van het slot zetten. Maar ook de tuinverlichting drie straten verder wordt gestoord."

Volgens Van Hoeven zijn er veel buurtbewoners die last hebben van de storing. "Uit ons onderzoekje blijkt dat 35 tot 40 mensen in een straal van 200 meter last hebben van storingen."

Door het Agentschap Telecom zijn onlangs metingen verricht om te kijken of er regels wat betreft zendsterkte worden overtreden. De resultaten zijn nog niet bekend gemaakt. Van Hoeven:" We moeten afwachten wat er uitkomt, desnoods gaan we een civiele procedure aanspannen om een einde te maken aan de storingen."

De bewoner die verantwoordelijk wordt gehouden voor de storingen zegt dat hij alle vergunningen heeft voor zijn activiteiten. "Tot nu toe is uit de metingen niet gebleken dat het om mijn apparatuur gaat. Dus mogelijk hebben de storingen een heel andere oorzaak."

Deel dit artikel: