Inspectie onderzoekt veiligheid verzorgingshuis Laurens

De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar de veiligheidssituatie bij het verzorgingshuis Maasveld in Rotterdam. Aanleiding is het overlijden van een patiënt onder verdachte omstandigheden.

Wat er precies wordt onderzocht en wanneer de resultaten bekend zijn, wordt niet meegedeeld. "Omwille van de privacy", zegt een woordvoerder.

Het zou gaan om Bauke Fennema die acht jaar in het verzorgingshuis van Laurens woonde en in juni vorig jaar overleed. Volgens zijn weduwe is hij "verwaarloosd, mishandeld en bestolen". De 66-jarige Johanna Fennema luidde de noodklok in dagblad Metro.

De krant citeert uit een brief van het OM aan de weduwe. Daarin staat dat de forensisch arts niet overtuigd is van een natuurlijke dood.

Geen verzorging

Volgens de weduwe bleef het personeel op de afdeling van haar man in gebreke. "Er was niemand die hem verzorgde. Ik heb zijn hele afdeling gevoed en te drinken gegeven."

Zorginstelling Laurens laat RTV Rijnmond in een schriftelijke reactie weten: "Werken in de gezondheidszorg is mensenwerk (....). Speciale aandacht hebben we voor situaties waarin men ontevreden is en waar wij soms ook fouten maken, dan gaan we met de betrokkenen in gesprek om tot de best mogelijke oplossing te komen."

Deel dit artikel: