Roltrappen Maastunnel worden eindelijk opgeknapt

De as en tandwielen van de eerste roltrap voor fietsers door de Maastunnel zijn maandagavond verwijderd. Het was het begin van een klus die anderhalf jaar gaat duren.
In totaal worden vier van de acht roltrappen van de fietstunnel onder handen genomen, twee aan de noordzijde en twee aan de zuidzijde. Dat gebeurt nadat fietsers de afgelopen maanden talloze keren werden geconfronteerd met defecten.

Hierdoor waren de roltrappen geregeld buiten werking en moesten gebruikers rekening houden met forse vertraging. Zo werden onder meer pendelbusjes en mariniers ingezet voor het vervoer en om fietsers te helpen hun rijwielen naar boven te sjouwen.

De as en tandwielen die nu door een enorme mobiele kraan naar buiten zijn getild, wegen meer dan 4000 kilo. "Het is de eerste werkelijk grondige opknapbeurt sinds de opening van de Maastunnel in 1942", zegt Fred Marree van Gemeentewerken.

Het is volgens de gemeente Rotterdam niet nodig om alle acht roltrappen aan te pakken, omdat tegenwoordig veel minder mensen gebruikmaken van de fietstunnel dan in vroeger tijden. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers via de lift bij de tunnel komen.

Deel dit artikel: