nieuws

Rijnmond Staat Stil met Rèmy Jacobs

ROTTERDAM - De Rotterdamse priester Rèmy Jacobs is als kind seksueel misbruikt, door mannen uit de katholieke kerk. Toch is hij zelf priester geworden. Hij heeft lang over alles gezwegen. Tot nu.

Jacobs vertelt zijn verhaal op een bijzondere manier: als theatervoorstelling. Samen met Marjolijn van Heemstra van het Ro Theater uit Rotterdam, maakt de priester '
'.
Al meer dan 35 keer trok het bijzondere stuk uitverkochte zalen. Rèmy Jacobs zoekt niet graag de publiciteit op maar stapt voor Rijnmond Staat Stil over zijn reserves heen. Hij gaat met verslaggever Mooike de Moor heel open in gesprek over zijn geschiedenis.
Rèmy Jacobs gaat volgend jaar weer het toneel op. 'Als ik de liefde niet heb' gaat sowieso nog in Limburg spelen, daar waar Jacobs vandaan komt en waar het misbruik zich afspeelde. De laatste tijd krijgt de priester brieven uit zijn oude Limburgse dorp met de vraag of hij de hele rataplan nou wel moet oprakelen. "Ja dat moet, is dan mijn antwoord".
De voorstelling is vanaf volgend jaar september weer in Rotterdam te zien. Meer informatie op de site van het Ro Theater.

Foto: Rèmy Jacobs tijdens de voorstelling (Leo van Velzen)