Onderzoek naar VVD-wethouder Maassluis

De gemeente Maassluis stelt een onderzoek in naar de gang van zaken bij theater Koningshof. Centraal in het onderzoek staat wethouder Huub Eitjes. Zijn broer Pim deed werkzaamheden voor het theater, maar liet zich uitbetalen via de BV van de wethouder.

Pim Eitjes deed interim-werk en verdiende daarmee 40.000 euro. Dat geld werd niet overgemaakt naar zijn bankrekening, maar naar Nano Holding BV. Dat bedrijf is van Huub Eitjes, zijn broer Pim is werknemer.

Ook heeft de wethouder informatie achtergehouden. In augustus 2013 werd binnen de Koningshof-gelederen besloten dat Pim Eitjes aan de slag ging. Daarover hoorde niemand op het stadhuis iets. Ook toen in oktober 2013 de kwestie in het college-overleg aan de orde kwam, hield wethouder Eitjes zijn mond.

Wethouder Eitjes wil niet op de kwestie reageren. Hij onthoudt zich van commentaar totdat de kwestie is afgerond. Tegen burgemeester Koos Karssen heeft hij zich laten ontvallen dat hij te goeder trouw heeft gehandeld.

Ernstig
De burgemeester spreekt van een 'ernstige politieke situatie'. Hij is vooral geschokt dat Eitjes informatie achter heeft gehouden. Karssen vraagt zich af of Eitjes na deze kwestie nog kan functioneren.

Eitjes is overigens niet de enige die in opspraak is gekomen. Ook Riet Snoeck, bestuurslid bij de Koningshof, verdiende bij. Haar pr-bureau deed werk voor het theater.

De overige leden van het college in Maassluis laten een externe organisatie onderzoek doen naar de kwestie. Daarna wordt een oordeel geveld.

Foto 1: Stadhuis Maassluis.

Foto 2: Burgemeester Koos Karssen

Deel dit artikel: