Rotterdam-Zuid krijgt extra gymnasium

Rotterdam-Zuid krijgt er nog een gymnasium bij. Dat staat in een plan van wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs over het verbeteren van schoolgebouwen in de stad.

Nu trekt de helft van de gymnasten op Zuid nog naar Noord om daar onderwijs te kunnen volgen. Een extra gymnasium op Zuid is daarom volgens De Jonge hard nodig.

De Jonge maakte ook bekend dat 146 scholen een opknapbeurt krijgen. De panden dateren uit de jaren '30 en '50 en voldoen niet meer aan de eisen die nu worden gesteld. De komende tien jaar is voor de plannen een half miljard euro nodig. Rotterdam pakt eerst de scholen aan, waar de nood het hoogst is.

Andere voorbeelden van projecten waar geld naar toe gaat zijn de nieuwbouw van het Noordrand College en het nieuwe Kindcentrum in IJsselmonde, waar huidige instellingen als de kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs samengaan.

''Deze investeringen vormen een geweldige impuls voor het Rotterdamse onderwijs,'' zegt wethouder De Jonge. ''Onze leerlingen verdienen het best mogelijke onderwijs dat er is en moderne huisvesting met een goed binnenklimaat helpt daarbij.''

Te weinig geïnvesteerd
De Rotterdamse Rekenkamer constateerde vorig jaar dat de gemeente jarenlang te weinig geld uitgaf voor het onderhoud van schoolgebouwen. De gemeente beweerde jaarlijks 7 miljoen euro te investeren, maar dat bleek slechts 4 miljoen per jaar te zijn.

Deel dit artikel: