TLN niet blij met plannen milieuzones Rotterdam

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland is niet blij met de plannen van burgemeester en wethouders om de milieuzones in Rotterdam uit te breiden.

Vrijdag maakte milieuwethouder Pex Langenberg bekend dat er meer moet gebeuren om de lucht in Rotterdam schoner te krijgen. Hij stelde daarom voor de bestaande milieuzone uit te breiden en deze ook te laten gelden voor oude bestelbussen en personenauto’s op diesel. De inwoners van Rotterdam kunnen komende maanden meepraten over de plannen.

Pertinent tegen
TLN is pertinent tegen een aanscherping van de milieuzone. Volgens de organisatie staat dit haaks op afspraken die landelijk over milieuzones zijn gemaakt. Daaronder zijn ook afspraken over het schoner maken van de distributie naar winkels binnen de stad.

Al bezig
“Enkele ambitieuze vervoerders zijn ook al daadwerkelijk bezig met de gemeente Rotterdam om invulling te geven aan de plannen. Het recente plan over aanscherping van de milieuzone slaat de energie volledig uit dit kansrijke traject”, zegt voorzitter Arthur van Dijk van TLN.

“Ik snap de ambities van wethouder Langenberg om de gezondheid van de Rotterdammers te willen verbeteren”, aldus Van Dijk. “Maar wel met een gebalanceerd pakket aan maatregelen. De transportsector heeft de laatste jaren een enorme bijdrage geleverd met de huidige milieuzones in stad en haven. Nu is het tijd voor andere sectoren, zoals het bestelverkeer en personenverkeer, om hun steentje bij te dragen.”

Gesprek met wethouder
TLN wil graag met wethouder Langenberg in gesprek. Volgens TLN is er nog winst te behalen in het combineren van beleidsdoelen van duurzaamheid en bereikbaarheid en projecten. “Alles met maar één doel: verbetering van de luchtkwaliteit op een werkbare manier voor ondernemers in de binnenstad, vervoerders en de gemeente”, zo laat de organisatie weten.

Deel dit artikel: