Rustplaats A20 wijkt voor Blankenburgtunnel

Rustplaats Aalkeet aan de A20 wordt opgeheven. Dat bevestigde verkeersminister Melanie Schultz van Haegen in een reactie op vragen van de ChristenUnie. Die partij vreest voor overlast door de opheffing van Aalkeet, waar veel truckers overnachten.

De CU is bang dat vrachtwagenchauffeurs straks in de regio Vlaardingen en het Westland gaan parkeren en daar voor overlast zullen zorgen. De partij stelde vragen na berichtgeving van RTV Rijnmond.

Volgens Schultz kan Aalkeet ''niet blijven bestaan'' door de aanleg van de Blankenburgtunnel. Die heeft ook gevolgen voor rustpunt Rijskade, al hoeft die verzorgingsplaats vermoedelijk niet te wijken voor de tunnel. De verzorgingsplek wordt ''ingepast in het ontwerp''.

Overlast
Mocht blijken dat truckers in de toekomst op te weinig plaatsen kunnen overnachten, dan belooft Schultz te 'verkennen' wat gedaan kan worden om te voorkomen dat ''de huidige overlast door langdurig parkerende vrachtwagens verergert''.

Bestaande overlast door overnachtende vrachtwagenchauffeurs langs de A20 wordt ook aangepakt. Volgens de minister hebben de Stadsregio Rotterdam en Rijkswaterstaat een plan opgesteld dat in 2015 moet worden uitgevoerd.

Schultz: ''Dit plan omvat een analyse van de huidige situatie, knelpunten en behoeften.'' Ook wordt in kaart gebracht of er genoeg parkeercapaciteit is in de regio. De bewindsvrouw belooft dat wordt gecontroleerd of het plan de gewenste uitkomst heeft.

Deel dit artikel: