Heinenoordtunnel gaat 20 nachten dicht

De tunnelbuis van de Heinenoordtunnel richting Zierikzee gaat de komende maanden 20 nachten dicht. De werkzaamheden worden verdeeld over december, januari en februari en zijn nog het gevolg van een groot ongeluk afgelopen voorjaar.

Op 21 mei kreeg een vrachtwagen een klapband in de tunnel. Daardoor verloor de chauffeur de macht over het stuur. De vrachtwagen kantelde, botste tegen de tunnelwand en daarna tegen een auto. De brand die toen ontstond, zorgde voor flinke schade. De vrachtwagenchauffeur kwam om het leven.

Zijkanten tunnel vervangen
“We gaan een gedeelte van de beplating aan de zijkanten van de tunnel vervangen”, vertelt Richard de Jong. Hij is de projectleider van de werkzaamheden. “We gaan ook werken aan de verlichting, de ventilatoren en verschillende kabels en leidingen.”

Verspreiden werkzaamheden
De tunnelbuis van Noord naar Zuid richting Zierikzee gaat in totaal dus 20 nachten dicht. Dit wordt verspreid over de komende drie maanden. De kosten bedragen één miljoen euro.

“De werkzaamheden verspreiden over meerdere maanden is onze enige optie”, zegt omgevingsmanager Alex Hijgenaar. ”We hadden de tunnel vijf volledige dagen en nachten kunnen sluiten, maar dan is de overlast voor het verkeer veel te groot.”

Omleidingen
Tijdens de sluiting wordt het verkeer omgeleid via de Kiltunnel. Hulpdiensten, verloskundigen en een aantal buslijnen mogen onder begeleiding wel gebruik blijven maken van de tunnelbuis.

Deel dit artikel: