Rotterdam speelstad voor EK vrouwenvoetbal 2017

Het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2017 in Nederland gehouden. Dat maakte de UEFA donderdag bekend na een vergadering van het uitvoerend comité in Nyon. Het stadion van Sparta is één van de speellocaties. Nederland was de enige kandidaat voor het toernooi.

Als ploeg uit het gastland is Oranje automatisch geplaatst voor de eindronde, waaraan zestien landen deelnemen. De KNVB heeft het stadion van FC Twente in Enschede voorgesteld als locatie voor de finale op 6 augustus. De andere speelstadions zijn naast Het Kasteel de stadions van NAC (Breda), Go Ahead Eagles (Deventer), Willem II (Tilburg), De Graafschap (Doetinchem) en FC Utrecht.

Op die laatste locatie in Utrecht moet op 16 juli de openingswedstrijd plaatsvinden. De speeldata kunnen overigens nog aangepast worden. Oranje plaatste zich vorige week door winst op Italië voor het eerst voor het WK, dat in 2015 in Canada wordt gehouden.

Sparta kijkt uit naar de Europese eindstrijd in 2017. “Wij hebben bij Sparta mogen ervaren dat het vrouwenvoetbal erg populair is in Nederland. De Oranjeleeuwinnen speelden vorige maand onder grote publieke belangstelling de WK Play-off wedstrijd tegen de Schotse dames op Het Kasteel. Sparta Rotterdam kijkt ernaar uit om een belangrijke bijdrage te leveren aan het EK voor vrouwen in 2017,” aldus Sparta-directeur Manfred Laros.

Deel dit artikel: