Gezocht: kerstboom met spinnen

Wie een kerstboom in huis haalt, neemt vaak ongemerkt ook beestjes mee naar binnen. RTV Rijnmond is benieuwd wat u zoal in uw boom aantreft.

Ook Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam haalt ieder jaar een echte kerstboom in huis, maar hij geeft toe dat er gevaren aan zitten: “Als je je daarin gaat verdiepen, dan stop je ermee.”

“In de VS hebben ze onderzoek gedaan naar het stuifmeel dat er in zit en de schimmels. En wat mensen daar voor allergische reacties krijgen”, vervolgt Moeliker. “Ze zien daar rond 25 december een piek in de ziekenhuizen en bij huisartsen van mensen met allergische klachten.”

Zeldzame spinnen
Ook zitten er beesten in de kerstboom: “Ik heb zelfs wel eens een hele trits lieveheersbeestjes gehad, die uit de boom kwamen. En jaren geleden heb ik een keer een zeldzame spin gekregen die uit de kerstboom was gelopen bij iemand in Rotterdam-Zuid.”

En omdat veel kerstbomen niet uit Nederland komen, kunnen er nog veel meer bijzondere beesten in de boom zitten. Daarom zijn Radio Rijnmond-presentator Chris Vemer en Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum benieuwd wat u zelf zoal aantreft in uw boom.

Twitter of bel
Dus vindt u een spin, worm of een ander beest bij u in de spar? Laat het Chris Vemer weten via Twitter of bel naar RTV Rijnmond: 010-436 44 36.

Deel dit artikel: