Patiënten Spijkenisse MC komen op voor longartsen

Verontruste patiënten hebben woensdagmiddag vierhonderd handtekeningen aangeboden aan de directie van het Spijkenisse Medisch Centrum. Met de handtekeningen hopen de patiënten twee longartsen te behouden.

Het contract van de artsen, die al jaren in het ziekenhuis werken, wordt per 1 januari niet meer verlengd. Volgens de directie wordt het contract opgezegd, omdat de artsen niet zouden passen in de regionale samenwerking met drie omliggende ziekenhuizen.

De longartsen zijn niet de eerste artsen die van de loonlijst verdwijnen. Sinds het faillissement van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis in juni 2013 zijn zo'n dertig specialisten hun baan kwijtgeraakt.

Diverse artsen zijn door het ontslag in de financiële problemen geraakt. Zij leenden bij de bank bedragen tot 200.000 euro om zich in een maatschap in te kopen. Dat geld zijn ze door hun ontslag kwijt.

Huisartsen
Ook de huisartsen op het eiland Voorne-Putten zijn ongelukkig met het vertrek van de specialisten. Zij maakten zich - tevergeefs - in november hard voor het aanblijven van hen. '

'De longartsen zijn prima doktoren. Ze hadden een goede band met veel patiënten,'' aldus een woordvoerder.

Daarnaast zeggen de huisartsen dat voor het vertrek van de specialisten de relatie tussen de huisartsen en het ziekenhuis een deukje heeft opgelopen.

Deel dit artikel: