nieuws

André van Duin - Extra

André van Duin - Extra
André van Duin - Extra
ROTTERDAM - Ik heb een wat oudere schoonfamilie. Die lopen allemaal in of tegen de tachtig. Die zullen het Tweede Kerstdag niet zo laat maken. Vandaar dat ik me verheug op de special met André van Duin die vanaf 17 uur ieder uur op RTV Rijnmond draait.
Hoewel ik de aflevering in mijn montagehok al een kleine honderd keer voorbij heb zien fietsen, boeit hij me nog steeds. Het materiaal werd in de eerste week van juni opgenomen en was verrassend goed. Vaak zie ik André in interviews korte standaard antwoorden geven, maar bij ons nam hij de tijd en groef hij enthousiast in zijn eigen jeugdherinneringen. Vandaar dat we in november al besloten om de twee reguliere afleveringen te laten volgen door een kerstspecial van 54 minuten. Met al eerder uitgezonden beelden, maar ook met heel veel niet vertoond materiaal.
André bewijst zichzelf dat hij ook heel erg leuk is zonder een gek petje, een achterlijk brilletje en een scheef dichtgeknoopte jas. Dat hij onderhoudend kan vertellen over zijn tijd in Rotterdam, zijn nog steeds aanwezige binding met de stad en zijn van jongsaf bestaande ambitie om artiest te worden. Daarin is hij meer dan geslaagd. En toch praat ik 54 minuten met iemand die heel gewoon is gebleven. Een rasechte Rotterdammer.