nieuws

Dag van Toen: Coen Moulijn overlijdt (2011)

Weduwe Adrie Moulijn bij het beeld van haar man
Weduwe Adrie Moulijn bij het beeld van haar man
ROTTERDAM - Club-icoon en oer-Feyenoorder. Coen Moulijn is een van de 'grote Feyenoorders'. Als hij op 4 januari 2011 overlijdt is het een grote klap voor alle Feyenoord-fans.

Nadat hij voor 28.000 euro gekocht was van Xerxes, speelde Moulijn in de jaren '50, '60 en '70 als linksbuiten voor Feyenoord. Hij maakte deel uit van het team dat als eerste Nederlandse ploeg de Europacup I won. Met zijn 487 wedstrijden bij Feyenoord is hij nog steeds recordhouder.
Moulijn speelde met andere toppers als Ove Kindvall, Willem van Hanegem en Wim Jansen. "Coen was heel belangrijk voor mij", zei Kindvall, een paar dagen na het overlijden van Moulijn. "In de vijf jaar dat ik voor Feyenoord speelde kwamen de meeste voorzetten waaruit ik scoorde van hem. We voelden elkaar heel goed aan. Als hij de voorzet gaf, wist ik precies waar de voorzet zou komen".
"Coen Moulijn had voor het Rotterdamse voetbal een enorme impact gehad", zegt Johan Cruijff over het Rotterdamse clubicoon. "Als hij alleen al zijn schoenen aantrok zat de Kuip helemaal vol."
Tijdens de uitvaart (9 januari 2011) van Moulijn zijn er alleen maar mooie woorden voor het overleden clubicoon. KNVB-voorzitter Michael van Praag bedankt Coen voor ''alle mooie momenten die hij ons heeft gegeven''.
Nog indrukwekkender is de rit van de rouwstoet van de Kuip naar de begraafplaats. Op de Erasmusbrug en de Coolsingel staan duizenden, nee tienduizenden Feyenoord-supporters langs de weg om Moulijn de laatste eer te bewijzen.
"Voor iedereen is het een heel emotioneel moment", zegt verslaggever Jan Roelof Visscher voor het stadhuis aan de Coolsingel. "Ik sprak net een man en die zei dat hij hier ook in 1970 stond. Toen stonden we Coen toe te juichen toen hij op het bordes hier boven stond na het winnen van de Europa Cup 1. En nu sta ik hier weer en sta ik afscheid te nemen van Coen. We gaan een heel groot man missen."