ROTTERDAM - Feyenoord heeft het ingelaste oefenduel tegen FC Bunyodkor met 1-1 gelijk gespeeld. Bekijk hier de samenvatting.

Feyenoord zou eigenlijk geen oefenduel spelen tijdens het trainingskamp in de Emiraten. Deze week is FC Bunyodkor toch nog bereid gevonden om als tegenstander op te draven. Na vijf minuten spelen krijgt Feyenoord de eerste kans van de wedstrijd. Colin Kazim-Richards kopt wel naast het doel van de tegenstander.
Na een half uur krijgt Karim El Ahmadi de bal terug via de borst van Kazim. De middenvelder schuift de bal prima binnen, maar de goal wordt geannuleerd wegens buitenspel van El Ahmadi.In de slotfase schiet Kazim nog op de paal, maar één minuut later scoort FC Bunyodkor. Na een slippertje achterin van Terence Kongolo profiteert Zabikhillo Urinboev genadeloos: 0-1.
De bankzitters beginnen tien minuten voor de rust al aan een warming-up. In de tweede helft heeft Rutten een nagenoeg compleet ander elftal het veld ingestuurd. Alleen Clasie, Immers en Toornstra zijn blijven staan. De eerste kans is acht minuten na rust voor invaller Mitchell Te Vrede. Een schot met zijn linker vliegt maar net over het Oezbeekse doel. Tonny Vilhena heeft meer geluk. Na 64 minuten gaat een schot van afstand van de middenvelder er in: 1-1.
Tien minuten voor het einde krijgt Anvar Gafurov van Bunyodkor een rode kaart na een harde charge op Anass Achahbar. In het tumult dat ontstaat na die actie, krijgt ook Khalid Boulahrouz een rode kaart in het oefenduel. Achahbar kan verder spelen en raakt vlak tijd de binnenkant van de paal. Te Vrede krijgt ook nog een kansje, maar stuit op de doelman van FC Bunyodkor.
Drie minuten voor tijd is de laatste kans voor de Oezbeken. Een schot van Samir Bekri? gaat via één van de Feyenoorders bijna erin. De lat redt doelman Erwin Mulder.

Stand:

44' 0-1 Zabikhillo Urinboev
64' 1-1 Tonny Vilhena
Opstelling Feyenoord eerste helft: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Kazim en Boëtius.