Honderden mensen protesteren in Ridderkerk tegen terreur

Enkele honderden mensen hebben donderdagavond in Ridderkerk gedemonstreerd tegen de terreuraanslag in Parijs. De menigte werd toegesproken door burgemeester Anny Attema en vertegenwoordigers van de christelijke en islamitische gemeenschap in Ridderkerk.

Attema sprak met felle bewoordingen over de gebeurtenissen in Parijs: ''De boodschap van vandaag is: Wij pikken dit niet. Het was niet alleen een aanslag op journalisten, kunstenaars en politiemensen.''

''Het was ook meer dan een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Het was een rechtstreekse aanval op de vrijheid van onze samenleving. Daar stellen wij vanavond een krachtig, luid geluid tegenover'', aldus Attema.

Aanslag Parijs
In Ridderkerk werd donderdag stilgestaan bij de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Hierbij kwamen twaalf mensen om, onder wie de hoofdredacteur, journalisten en andere redactiemedewerkers.

Ook in andere plaatsen in de regio waren protesten, zoals in Rotterdam, Dordrecht,Vlaardingen, Leerdam, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Schiedam, Maassluis, Bergschenhoek, Alblasserdam en Gorinchem.

Foto's: Jos Wesdijk

Deel dit artikel: