nieuws

Overlast door harde wind

ROTTERDAM - De harde wind heeft op verschillende plaatsen voor problemen gezorgd. In onder meer Maassluis, Rotterdam en Hoogvliet waaiden bomen om. Ook kan het grootste containerschip ter wereld de Rotterdamse haven niet binnenvaren.

Containeroverslagbedrijf APM maakte zaterdagochtend vroeg bekend dat alle operaties in de Rotterdamse haven zijn gestaakt omdat het niet meer veilig werd geacht om door te werken. Wanneer het werk wordt hervat is niet bekend.
Ook de ECT besloot de terminals stil te leggen. Het bedrijf adviseert klanten om hun bezoek aan de Euromax-terminal op de Maasvlakte en de Cityterminal in de Eemhaven uit te stellen.
The CSCL Globe – The World's Largest Container Ship pic.twitter.com/J8KCaO8SYi
— SUKHPAL MARITIME ?? (@captsingh)

Containerschip

Door de zware storm voer ook de 400 meter lange CSCL Globe zaterdag Rotterdam niet binnen. Volgens eigenaar China Shipping kon door de harde wind geen loods aan boord van het gigantische schip komen.
Het grootste containerschip ter wereld ligt op dit moment in de Eurogeul voor de ingang van de haven, maar is het vanaf land nog niet te zien. De ontvangstceremonie bij de Euromax-terminal van de ECT op de Maasvlakte ging zaterdag wel gewoon door.
Aaii RT @Maassluis24: Omgewaaide boom valt op auto: http://t.co/jihYYZWbmw (foto Patrick Kamper-Hazewindus) pic.twitter.com/Y1XHbQkVXZ
— Maurice Verschuur (@MaximusAemilius)

Omgewaaide bomen

Uit de hele regio kwamen meldingen binnen van stormschade. In Maassluis, Rotterdam en Hoogvliet waaiden bomen om die op auto's vielen.
Op de Boompjes in Rotterdam waaide een deel van de dakbedekking van het gebouw van de Nederlandse Bank weg. Hetzelfde gebeurde met de dakbedekking van woningen in Barendrecht.
In Hellevoetsluis is het water van het Haringvliet een laaggelegen parkje binnengestroomd. Een fietspad staat daar blank.
Enorme ravage na boom op auto's Wevershoekstraat #Rotterdam Zuid-Holland Nieuws http://t.co/QOhodTDwKg pic.twitter.com/MG4ODggOGf
— AS Media (@asmedianl)

Vrachtwagenchauffeurs

De ANWB raadde automobilisten af om zaterdag met een aanhanger de weg op te gaan. Ook vrachtwagenchauffeurs moesten oppassen als gingen rijden, vooral als hun vrachtwagen leeg was.
Zaterdagmiddag trok van noordwest naar zuidoost een buienlijn over onze regio. Daarbij kwamen zeer zware windstoten voor met snelheden tot 100 kilometer per uur. In het noorden van het land konden de windstoten orkaankracht bereiken, windkracht 12.
Welkom in #oudbeijerland door harde wind is de reclame mast omgewaaid op #vierwiekenplein. pic.twitter.com/mha2ewgtzo
— Bert Roos (@BeroNBL)

Hoog water

Door de harde wind wordt er op verschillende plaatsen hoog water verwacht. Rijkswaterstaat denkt dat zondagochtend in Dordrecht, Papendrecht kades zullen onderlopen.
— Meteo Voorne Putten (@MeteoVoorne)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl