nieuws

Spijkenisser ziekenhuis schrapt 60 banen

ROTTERDAM - Bij het ziekenhuis in Spijkenisse verdwijnen 60 van de 320 banen. Dat heeft de directie van het Spijkenisse Medisch Centrum op een personeelsbijeenkomst bekend gemaakt.
Niet al het personeel dat de baan verliest wordt werkloos. De directie van het ziekenhuis is druk bezig om voor de medewerkers een nieuwe baan te vinden.
In het Spijkenisser ziekenhuis komen mogelijk poliklinieken van de drie ziekenhuizen die het failliete Ruwaard van Putten-ziekenhuis in juni 2013 overnamen. Zo neemt het Maasstad Ziekenhuis de revalidatie over.
De opnamen voor longziekten en interne geneeskunde verdwijnen uit het aanbod van het Spijkenisser ziekenhuis. Ook voor kindergeneeskunde, allergologie, plastische chirurgie en reumatologie kunnen patiënten straks terecht in één van de poliklinieken van het Maasstad Ziekenhuis, het Van Weel Bethesda Ziekenhuis of het Ikazia Ziekenhuis.
Het ziekenhuis maakte al eerder bekend te moeten snijden in de kosten. De inkomsten van het Spijkenisse Medisch Centrum blijven achter bij de uitgaven.

Profiel

Om de klappen te kunnen opvangen werkt het ziekenhuis aan een nieuw profiel. De belangrijke specialismen blijven volgens de directie worden aangeboden. Sommige specialismen worden zelfs uitgebreid. Het Spijkenisse MC speelt ook in op de vergrijzende populatie van Voorne-Putten.
Correctie: In de televisiereportage wordt gezegd dat het Spijkenisse MC geen spoedeisende hulp heeft. Dat heeft het ziekenhuis wel.