Cromstrijen zet woonwijk Torensteepolder door

Een meerderheid van de gemeenteraad van Cromstrijen heeft dinsdagavond besloten om het bestemmingsplan voor de Torensteepolder in Numansdorp opnieuw in procedure te brengen. Eerder had de Raad van State het plan voor de bouw van 176 woningen naar de prullenbak verwezen.

De gemeente gaat het plan de komende maanden aanpassen en beter onderbouwen in de hoop dat het alsnog goedgekeurd wordt door de Provincie Zuid-Holland.

Ontsluitingsweg
Omwonenden willen de wijk niet, onder meer omdat de ontsluitingsweg langs hun huizen komt. Volgens de protesterende bewoners is er bovendien genoeg ruimte in het verstedelijkte gebied van Numansdorp. Hier zou door de gemeente niet naar zijn gekeken. De Raad van State stelde de omwonenden in juli nog in het gelijk.

Weing kans
Edwin Rietveld van de Bewonersgroep Schuringsedijk reageerde teleurgesteld, maar geeft het plan opnieuw weinig kans. "We dachten na jaren klaar te zijn met deze strijd, maar nu begint alles weer opnieuw."

Schadeclaim
De bewoners vermoeden dat de gemeente het plan koste wat kost wil doorzetten, omdat er al contracten waren getekend met de projectontwikkelaar. Die zou mogelijk een schadeclaim van miljoenen kunnen indienen.


De bewoners zijn in ieder geval van plan opnieuw naar de Raad van State te stappen.

Deel dit artikel: