Protest tegen sluiting Rotterdamse basisschool

Ouders en leerlingen hebben op het Rotterdamse stadhuis actie gevoerd tegen de sluiting van hun basisschool. De Klimop in de Provenierswijk staat op de nominatie om dicht te gaan omdat er te weinig leerlingen zouden zijn.

Ouders zijn het daar niet mee eens en bieden daarom een petitie aan op het Rotterdamse stadhuis. Ze vinden de buurtschool aan de Klein-Coolstraat belangrijk omdat hun kinderen anders over een gevaarlijke verkeersader naar een verder weg gelegen school moeten.

Het belangrijkste argument van de ouders is het succes van het passend onderwijs op de Klimop. Op de basisschool is speciale aandacht voor leerlingen met een leerachterstand. Zo'n 25 procent op de school is een zogeheten zorgleerling. Die kinderen hebben extra aandacht nodig om een goede start in het leven te krijgen. De school groeit nu weer door het aanbod van passend onderwijs.

Sommige ouders zagen hun kind de laatste tijd helemaal opbloeien op De Klimop en leerkrachten zagen kans om een achterstand van een jaar binnen een half jaar weg te werken.

Deel dit artikel: