Twee doden bij liquidaties Oud-IJsselmonde

In Rotterdam zijn donderdag twee doden gevonden. Ze lagen in een huis aan de Bovenstraat in Oud-IJsselmonde. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.

Volgens de politie is er ook een man gewond geraakt. Hij werd gevonden op de Kasteelweg, in de buurt van de Bovenstraat. Het is niet bekend hoe erg hij eraan toe is. De man kon wel zelf de politie alarmeren.

Volgens getuigen is op de Kasteelweg een busje weggereden. Sommige getuigen melden dat er is geschoten. Anderen zeggen dat het ging om een steekpartij.

Geweld
De politie laat weten dat de twee slachtoffers door geweld om het leven zijn gekomen, maar weet niet of het om een schietpartij gaat. Ook de gewonde man is volgens de politie het slachtoffer van geweld.

De politie zette een helikopter in. Ook waren er veel agenten op de been die de omgeving uitkamden. Maar er is niemand aangehouden. De omgeving van de Bovenstraat en de Kasteelweg is afgezet.

Getuige
De politie heeft minimaal een getuige gehoord die wat gezien zou hebben. "Ze is meegenomen naar het bureau", vertelt haar vriend.

Volgens haar vriend heeft ze knallen gehoord en heeft ze twee mannen uit de woning zien lopen. Een van hen zou bloed op zijn lichaam hebben gehad.

Twee mannen
Ook zou zijn vriendin hebben verteld dat een van de mannen terug de woning in liep om een tas te halen: "Daar zal wel geld in gezeten hebben, anders kan ik me niet voorstellen waarom hij terug het pand in ging."

Omwonenden zeggen tegen RTV Rijnmond verbaasd te zijn dat het geweld in Oud-IJsselmond heeft plaatsgevonden.

Deel dit artikel: