Rotterdamse taxichauffeurs rijden niet meer voor Uber

Tientallen taxichauffeurs stoppen voorlopig in de regio Rotterdam met rijden voor UberBLACK, de officiële taxidienst van Uber. De chauffeurs verwijten Uber aan oneerlijke concurrentie te doen door ook chauffeurs van het illegale UberPOP in de regio te laten rondrijden. Deze gelegenheidschauffeurs bieden veel goedkopere ritten aan.

Voorzitter Adiel Butt van de centrale STC heeft dinsdag namens andere centrales een gesprek gehad met Uber. Als de dienst UberPOP niet voor maandag verdwijnt in de regio Rotterdam, dan stoppen de chauffeurs van de centrales definitief met UberBLACK. Dat heeft in de regio Rotterdam dan maar nog enkele chauffeurs rijden.

Butt laat daarnaast weten dat het UberPOP op alle mogelijke manieren tegen gaat werken als het bedrijf doorgaat met het aanbieden van goedkope taxiritjes in de regio.

''Wij gaan dan niet stilzitten, maar schakelen de Belastingdienst in om op te treden tegen UberPOP. En we gaan UberPOP chauffeurs blokkeren op straat. We zullen er voor zorgen dat zij boetes krijgen en dat hun auto's in beslag worden genomen'', aldus Butt.

Deel dit artikel: