Alblasserdamse schrijft boek over dodelijk arbeidsongeval

En Toen Ging De Bel is de titel van een boek over de enorme impact van een dodelijk bedrijfsongeval. Laura Brugmans uit Alblasserdam schreef het na het fatale ongeval van haar man in de Rotterdamse haven.

En Toen Ging De Bel begint bij het moment dat er in 2012 twee agenten bij haar aan de voordeur staan om haar het slechte nieuws te vertellen. Haar man Cees had twee rollen papier van 600 kilo over zich heen gekregen door een foute manier van vervoeren bij zijn werkgever in de Waalhaven.

Nasleep
Het boek gaat niet alleen over wat er met je gebeurt als je het verdriet van het verlies van een dierbare moet verwerken, maar ook over de nasleep. Voordat Laura toe komt aan de verwerking, ondergaat ze een jarenlange juridisch gevecht. Niet alleen met de verzekeringsmaatschappij van het bedrijf dat het liefst niets uitkeert, maar ook het juridische onderzoek waarbij het Openbaar Ministerie en de Arbeidsinspectie betrokken zijn.

Aandacht
Laura Brugmans, die jarenlang een kapsalon in Zwijndrecht had en tegenwoordig in Alblasserdam werkt, wil met het boek aandacht vragen voor de slachtoffers en nabestaanden van dodelijke bedrijfsongevallen. Niet alleen voor de slachtoffers, maar ook om de werkgevers te wijzen op de gevaren die op de werkvloer op de loer liggen. FNV Havens heeft daarom al een groot aantal boeken besteld.

Stichting
Inmiddels heeft Brugmans de Stichting Arbeidsongevallen opgericht. Deze stichting moet slachtoffers van arbeidsongevallen en nabestaanden op weg helpen en wil meer begrip kweken voor hun situatie. Het boek wordt zaterdag gepresenteerd in Landvast in Alblasserdam. De opbrengst van En Toen Ging De Bel gaat in zijn geheel naar de stichting.

Deel dit artikel: