nieuws

Sparta loopt eerste periodetitel mis

johanVoskamp.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
johanVoskamp.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Sparta is in de topper tegen FC Volendam blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Bij winst had de ploeg van trainer Jan Everse beslag gelegd op de eerste periodetitel, omdat FC Zwolle verloor bij RKC Waalwijk (3-1).
Ook FC Volendam, waar voormalig FC Dordrecht-trainer Gert Kruys de scepter zwaait, was bij een zege zeker van de eerste prijs van het seizoen. Zover kwam het niet. Ex-Spartaan Olaf Lindenbergh had de bezoekers al in de beginfase op voorsprong gezet na weifelend optreden van Sparta-keeper Andre Krul. Kevin Strootman schoot niet veel later aan de andere kant op de lat.
Na de rust schoot FC Volendam-verdediger Barry Opdam bijna in eigen doel. De gelijkmaker kwam alsnog, toen Michiel van den Berg aanvaller Voskamp vond: 1-1. Volendammer Melvin Platje raakte daarna nog de paal, maar de grootste kans was voor Spartaan Joey Godee. Hij schoot in blessuretijd jammerlijk naast. De bezoekers eindigden het duel nog met tien man, omdat Marijn Sterk vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.
De winst in de eerste periode ging ondanks de nederlaag bij RKC Waalwijk naar FC Zwolle.
Sportverslaggever Jan Dirk Stouten sprak na afloop met Volendamtrainer Gert Kruys en Spartaspeler Nathan Rutjes

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl