Zorgverzekeraar DSW populair bij overstappers

Van alle zorgverzekeraars heeft DSW uit Schiedam de meeste overstappers binnengehaald. Het klantenbestand groeide deze maand met 73.000 mensen.

Ieder jaar is het weer een keuze waar een flink aantal verzekerden over twijfelen: zal ik wisselen van zorgverzekeraar of toch maar niet?

Uit de voorlopige cijfers van grote zorgverzekeraars blijkt woensdag dat DSW het populairst was bij overstappers. Die kreeg er 16 procent meer klanten bij. In totaal zijn dit jaar 530.000 mensen bij DSW verzekerd voor hun ziektekosten.

DSW is misschien zo populair door de jarenlange strijd van directeur Chris Oomen tegen de alsmaar hoger wordende zorgpremies. Volgens Oomen is het onnodig om de premie elk jaar te verhogen, omdat verzekeraars veel meer geld in kas hebben dan wettelijk moet.

Bovendien is DSW voor de vrije artsenkeuze: iedereen moet volgens de verzekeraar zelf een arts kunnen kiezen en moet dat niet laten opleggen door een zorgverzekeraar. Zowel de lage premie als de vrije artsenkeuze zou kunnen verklaren waarom mensen kiezen voor DSW.

Ook zorgverzekeraar CZ heeft er veel nieuwe klanten bij gekregen. Andere grote maatschappijen als Zilveren Kruis Achmea en VGZ hebben juist klanten verloren.

Consumenten kunnen zich tot 1 februari aanmelden bij een zorgverzekeraar. Dan moeten ze hun oude polis wel vorige maand hebben opgezegd.

Deel dit artikel: