nieuws

Kersverse Stadsdichteres wint Poeziëprijs

Hester Knibbe
Hester Knibbe
ROTTERDAM - De Rotterdamse dichteres Hester Knibbe (69) heeft de VSB Poëzieprijs 2015 gewonnen, één van de belangrijkste Nederlandse poëzieprijzen. Knibbe's bundel 'Archaïsch de dieren' is uitgeroepen tot de beste dichtbundel van het afgelopen jaar.
Hester Knibbe kreeg de onderscheiding in de Kunsthal. De prijs bestaat uit 25.000 euro en een glaskunstwerk van kunstenares Maria Roosen. De dichteres werd dinsdag ook al bekroond tot Stadsdichter van Rotterdam.
Voor de prijs waren vijf dichtbundels genomineerd. Uiteindelijk koos de jury voor Knibbe vanwege de "stevige, klankrijke en toch hoogst hedendaagse vorm en taal'' van de dichteres.
Knibbe debuteerde in 1982 met de bundel 'Tussen gebaren en woorden'. Daarvoor werkte ze in een laboratorium van een ziekenhuisapotheek. Eerder won ze al de Herman Gorterprijs en de Adriaan Roland Holstprijs.
De uitreiking van de VSB Poëzieprijs is het eerste hoogtepunt van de Poëzieweek 2015, die donderdag begint. De hele week vinden in Nederland en Vlaanderen vele activiteiten plaats rond poëzie en gedichten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl