Spiegelvloer onthult geheimen huis Sonneveld

Bezoekers van huis Sonneveld in Rotterdam kunnen het modernistische pand voortaan vanuit een nieuwe hoek bekijken. Het gebouw is tijdelijk voorzien van spiegelvloeren.

De vloer geeft bezoekers een nieuw perspectief op het interieur, maar werkt ook een beetje desoriënterend. ''Door een spiegelvloer te maken, vervaagt de grens van waar je bent. Alles begint een beetje te zweven'', vertelt interieurontwerper Petra Blaisse.

Wie een bezoek brengt aan de monumentale villa aan de rand van het Museumpark, krijgt de kans de onderkant van de meubels te bewonderen. Blaisse: ''Eén van de grappige dingen is dat je ziet dat er veiligheidsapparatuur onder loszittende meubels zit.''

Zonnevlekken

Op de spiegelvloeren kan volgens de ontwerpster onder meer worden genoten van het weer. ''Dat wordt enorm weerspiegeld'', vertelt Blaisse. ''Je krijgt allemaal schaduwen en zonnevlekken.''

De spiegelvloer is een tijdelijk kunstwerk. Het is te ervaren van 1 februari tot en met 13 september 2015. Huis Sonneveld werd op 17 mei 1933 officieel opgeleverd en werd eind jaren negentig geheel gerenoveerd.

Deel dit artikel: