Flats Schiebroek onbewoonbaar na explosie

De bewoners van het beschadigde flatgebouw aan de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek kunnen niet meer naar hun huizen terug. Voor hen is andere opvang geregeld.

Het flatgebouw met 40 woningen is onbewoonbaar geworden na een gasexplosie zondagmiddag. Als gevolg van de explosie zijn 13 mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn er ernstig aan toe. Reddingswerkers hebben het blok nog met honden doorzocht, maar geen slachtoffers meer gevonden.

De meeste omliggende flats zijn nog wel bewoonbaar. Alleen twee huizen zijn te zeer beschadigd door de explosie zondagmiddag, zo blijkt uit een inventarisatie van specialisten. De politie regelt bewaking voor de getroffen panden.

Zo'n 150 bewoners zijn 's avonds opgevangen in de Goede Herderkerk. Ze hebben daar van het Leger des Heils een warme maaltijd gekregen. De gemeente Rotterdam en woningcorporatie Havensteder hebben hotels geregeld. Er zijn ook mensen die bij familie of vrienden slapen.

Havensteder bekijkt komende week waar de bewoners van het getroffen flatgebouw voor langere termijn kunnen worden ondergebracht.

De oorzaak van de gasexplosie aan de Moddermanstraat is nog niet bekend.

Bewoners van complex waar ontploffing plaatsvond kunnen niet meer terug naar hun woning #Moddermanstraat #Rotterdam http://t.co/XWcXvnxwPt

— rijnmondveilig.nl (@rijnmondveilig) February 1, 2015

Van alle omliggende complexen kunnen de bewoners terug, op twee woningen na #Moddermanstraat #Rotterdam http://t.co/XWcXvnxwPt

— rijnmondveilig.nl (@rijnmondveilig) February 1, 2015

Deel dit artikel: