nieuws

Dordtse protestman zit weer voor het politiebureau

ROTTERDAM - Hij zit er weer. De Dordtse protestman Piet van der Berg is terug op zijn tuinstoel voor de deur van het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. Hij is vast van plan het nog zeven weken vol te houden.
Van der Berg zegt dat er door de politie is toegezegd dat hij dan excuses in ontvangst kan nemen van de twee agenten die hem in november 2014 hardhandig hebben aangepakt.
"Ik voel me een stuk beter na mijn ziekenhuisopname en ik zit hier weer omdat ik nog steeds wacht op de twee agentjes," zegt een verbeten en diep in zijn jas weggedoken Piet van der Berg. Want prettig toeven is het niet met deze natte sneeuw. Toch zit hij weer dagelijks vijf uur lang voor het politiebureau. Uit protest. Want hij is nog even boos als twee maanden geleden.

Misverstand

In november wordt Piet van den Berg hardhandig het Dordtse politiebureau uitgezet. Volgens de politie omdat hij zich misdraagt. "De dame achter de receptie dacht dat ze te maken had met een verwarde dementerende man en gaf de twee agenten opdracht mij buiten de deur te zetten. Dat hadden ze nooit mogen doen", vertelt Piet van der Berg over die bewuste novemberdag.
Het berust allemaal op een misverstand, concludeert een onafhankelijke commissie. De Dordtse 'protestman' is onterecht op straat gezet, is het oordeel van de commissie.

Excuses

Piet van den Berg eist excuses. Hij krijgt het van de korpsleiding, maar niet van de twee betrokken agenten die hem hebben aangepakt.
Twee weken geleden onderbreekt Van der Berg noodgedwongen zijn actie. Hij ligt in het ziekenhuis na een hartinfarct. Nu gaat het weer beter met hem en kan hij ook zijn actie weer voortzetten.

Zeven weken

Nog zeven weken moet hij wachten op persoonlijke excuses. Tot die tijd zal hij vijf dagen per week, elke keer vijf uur lang, zijn tuinstoel uitklappen voor het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. Hij doet het om uiting te geven aan zijn boosheid op het lange wachten op een sorry.
"Ik wil het afmaken, zo is het ja." RTV Dordrecht zoekt de Dordtse protestman op die terug is van weggeweest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!