Bezoekers gaan naar bed met kunstenaars

De regio Rotterdam staat tot en met zondag in het teken van de Art Rotterdam Week. Sommige bezoekers van Art kunnen ook blijven slapen bij een kunstenaar onder het motto: 'Wake Up In It'.

Schiedammer Sander Bokkinga is één van de kunstenaars die zijn atelier openstelt voor slapers: "Ik vind het een tof evenement en kan zo op een andere manier mijn werk laten zien".

'Wake Up In It' bestaat al langer. Zo was er al het evenement 'Wake Up In Jazz'. En later is er ook 'Wake Up In Poetry'. Eind vorig jaar won het initiatief van Judith van den Berg en Wibbine Kien de Innovatieprijs bij de Nationale Evenementenprijzen.

Judith van den Berg van 'Wake Up In It' weet wel waarom. "We letten goed op welke deelnemer we koppelen aan welke kunstenaar. We hebben veel tevreden deelnemers. Zo horen we verhalen over uit de hand gelopen stapavonden, maar er zijn ook mensen die uren met elkaar kletsen".


Sander Bokkinga is benieuwd wie er bij hem zullen komen slapen: "Het moeten wel mensen zijn die durven, want ze slapen in een jagershut in het midden van het atelier en de rest van het pand is leeg".

Deel dit artikel: