nieuws

'Dit huis is beter dan in de Moddermanstraat'

ROTTERDAM - Het is een komen en gaan van mensen met bagage in de Adriaan Kluitstraat in Rotterdam. Daar worden sinds deze week ruim twintig bewoners opgevangen die dakloos raakten, na de brand in een flat aan de Moddermanstraat in Schiebroek.
"Ik heb niets meer", vertelt Mona Lam in de woonkamer van haar noodwoning. Er staan twee tassen met kleding en een kooi met een cavia. "Ik ben blij dat ik nog leef", vervolgt ze. "De explosie vond plaats in het appartement precies onder mijn woning."
Vanuit een geïmproviseerd kantoor tussen de matrassen en voedselpakketten is Farah Menouar van Havensteder het aanspreekpunt voor bewoners. "Mensen zijn verdrietig, leeg, moe. Allemaal verschillende emoties. Ik probeer ze te helpen met praktische zaken. Zoals voedselpakketen en tweedehands meubels."
Cavia
Met een glimlach wijst Mona Lam naar de cavia van haar dochter. "Ongelofelijk. Bouwvakkers hebben Browny gisteren gevonden tussen het puin in de Moddermanstraat. Ondanks een voedseltekort heeft hij het overleefd. Gelukkig maar, want mijn dochtertje kreeg geen hap meer door haar keel. Ze was er kapot van.''
"Dit is beter dan de Moddermanstraat", vertelt een andere bewoner van een noodwoning. Samen met zijn vrouw heeft hij zojuist twee stoelen uitgezocht voor hun tijdelijke woning.
"Hier doet de verwarming het tenminste."

Nieuw huis

Tot wanneer de noodopvang openblijft is nog niet bekend. Volgende week krijgt de eerste bewoner van de noodopvang de sleutels van een nieuw huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl