nieuws

Diamanten wederopbouwers Steinvoort-Flokstra 60 jaar paa

ROTTERDAM - Inmiddels al een diamanten huwelijk lang, van op de kop af vandaag precies 60 jaar, bouwt het onafscheidelijke Rotterdamse koppel Gre en Daan Steinvoort op- en zijn ze dus nog steeds intens verknocht aan elkaar, zeg maar. Greta en Daan zijn en waren als ma en pa van vier kordate dochters in hun typisch Rotterdamse aannemersbedrijf na de oorlog een regelrecht begrip in de Maassteedse rauwdauw-bouwwereld.
Met onverzettelijke daadvaart werd in de ruime halve eeuw na dato, met vereende kracht zonder morrende gehavende binnenstad wederopgeknapt, zorgvuldig hersteld c.q. onderhouden.
Wat echter in al die decennia onderbelicht is gebleven qua beschouwen is dat er in de noeste timmerman/bouwer Daan Steinvoort een behoorlijk behouwen accordeonist en dito poeet annex auteur verholen verscholen zat.
Op feesten en partijen gaf hij regelmatig z'n harmonica-zuchtkast/platjespletter-virtuositeit weer en in de tussentijd verscheen er ook een drieluik lijvige werkjes die hij schreef in de schaarse vrije tijd van de winterse kerstperiodes.
Vlak voor de geneugtheugtelijk heugelijkheid van hun zestigjarig huwelijk voegde Daan aan zijn Bouwen aan een glimlach, Gedachten van een Rotterdammer/Energie van turf en kolen ouevre, z'n derde en laatste gedichten- en verhalenbundeltje 'Het geluk van genoeg' toe.
Jack Kerklaan gaat even bij 't door het leven geslepen diamanten-duo aan.......