Rotterdamse growshops lijken van aardbodem verdwenen

Van de verschillende growshops in Rotterdam, waar men spullen kan kopen voor het telen van wietplanten, lijkt er geen enkele meer open te zijn. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een aanpassing van de Opiumwet per 1 maart.

Politie, justitie en gemeenten willen de illegale wietteelt aanpakken. Daarom is het sinds deze week verboden om voorbereidingen voor de teelt te treffen of dit makkelijker te maken. De verkoop van spullen als zaden, voedingsstoffen, lampen en kweekhokken is daarom nu verboden. Er staat zelfs een straf op van 81.000 euro of een gevangenisstraf van drie jaar.

In de zuidelijke provincies heeft de politie afgelopen maandag al verschillende invallen gedaan in growshops en spullen in beslag genomen. In Rotterdam lijken de growshops dit niet te hebben afgewacht.

Op internet nog veel growshops
Wie op internet zoekt, kan nog verschillende growshops in Rotterdam vinden. In werkelijkheid lijken de meeste inmiddels verdwenen. Nergens wordt meer de telefoon opgenomen. Een rondgang door RTV Rijnmond langs de verschillende adressen levert een ontnuchterend beeld op.

Zo zou aan de Anthonetta Kuijlstraat het Tuincentrum Prinsenland zitten, op internet beter bekend als Growline of Kweektent Rotterdam. Op de deur hangt nu een papiertje dat de zaak gesloten is wegens een verbouwing. Wie een beetje verder speurt op internet, kan zien dat de zaak sinds 20 februari dit jaar te koop staat voor 95.000 euro.

Bij de Nieuwe Gieter aan de Buislaan in Oud-Mathenesse wordt evenmin de telefoon opgenomen. Ook hier lijkt het er op dat de zaak is gesloten.

Van De Thuiskweker aan de Passerelstraat in Delfshaven is zelfs geen spoor meer te bekennen, hetgeen ook geldt voor Het Toppie aan de Sluisjesdijk waar het gehele pand in de steigers staat.

Evenmin vindt men nog kwekersbenodigdheden bij Greencorner aan de Bombaystraat op Industrieterrein Noord-West. Ook dit pand maakt een compleet verlaten indruk. Growshop Cultivar aan de Schammenkamp in de Zuidwijk blijkt alleen nog maar vuurwerk te verkopen tijdens de feestdagen.

Al eerder growshops dicht
Een aantal jaren geleden werd onder leiding van de toenmalige burgemeester Ivo Opstelten een groot aantal growshops gesloten. Opmerkelijk is dat hij nu als minister verantwoordelijk is voor de wijziging in de Opiumwet die growshops verbiedt.

De grote vraag is natuurlijk waar de wietkwekers nu hun spullen halen, want de vele coffeeshops in Rotterdam - die gewoon legaal wiet mogen verkopen - moeten natuurlijk wel bevoorraad worden.

Deel dit artikel: