Hoekse Lijn wordt doorgetrokken tot het strand

De nieuwe railverbinding naar Hoek van Holland wordt als het aan het Rotterdamse college ligt helemaal doorgetrokken tot aan het strand. Vanaf 2018 kunnen toeristen dan zo in zwemkleding uit het RET-stel het strand oplopen.

De plannen zijn vrijdag bekendgemaakt in het Rotterdamse stadhuis. Tot nu toe moeten treinreizigers nog honderden meters lopen vanaf het laatste station naar het strand.

De verlenging van de metrolijn is één van de maatregelen die wordt genomen om Hoek van Holland beter bereikbaar te maken.

De badplaats is in de zomer soms slecht bereikbaar. Dat komt omdat een groot deel van het verkeer over één dijk door het dorp moet. Daarom moet er een tweede doorgaande weg komen om het dorp heen. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de plannen.

Zorgen
De stichting Duinbehoud maakt zich ernstig zorgen om de plannen. Volgens een woordvoerder is het de vraag of veel mensen de auto zullen laten staan nu er een OV-verbinding naar het strand komt.

''De grote parkeerplaatsen blijven bestaan. Daarnaast ligt het metrostation. Dat betekent dat er heel veel mensen op één plek op het strand komen. Dat betekent dat de druk op de al kwetsbare natuur in Hoek van Holland alleen maar groter wordt. De ervaring met natuurgebieden leert juist dat je het aantal bezoekers moet spreiden,'' aldus de woordvoerder van Duinbehoud.

Deel dit artikel: