Rotterdamse student mag de ruimte in

De Rotterdamse student Robert Ruigrok van der Werve heeft een ruimtereis gewonnen. Daarvoor heeft hij een cheque ontvangen van 75.000 euro. Ook mag hij zich na zijn ruimtereis austronaut noemen.

De 22-jarige student Technische Bouwkunde werd afgelopen zaterdag uit drie finalisten verkozen tijdens het Techniekfestival 'Nederland Innoveert'. Volgens de jury promoot hij als beste een carrière in de techniek onder jongeren.

De reis is geen 'gewone' ruimtereis. Ruigrok van der Werve gaat 150 kilometer hoog en krijgt daar te maken met onder meer gewichtloosheid. Twee jaar geleden vertelde hij al aan RTV Rijnmond dat hij verwachtte dat zijn leven door de reis zal veranderen. Hij was "benieuwd wat het zicht op de aarde van boven met hem zal doen".

De Rotterdammer maakt de reis samen met de piloot van het ruimtevliegtuigje, de Lynx Mark II. Het toestel wordt dit jaar nog uitgebreid getest. Ruigrok van der Werve moet dan ook nog even geduld hebben. De ruimtereis staat nu gepland voor einde 2017. Bij terugkomst mag hij zich astronaut noemen.

Nederland Innoveert is bedoeld om technologie ICT en innovaties van Nederlandse bodem voor het voetlicht te brengen en jongeren aan te moedigen om voor een carrière in deze sector te kiezen.

Deel dit artikel: