NIEUWS

Pasgeboren olifantje Blijdorp groeit als kool: nu nog een naam!

Het baby-olifantje in Diergaarde Blijdorp
Het baby-olifantje in Diergaarde Blijdorp © Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp gaat de hulp van het publiek vragen bij het bedenken van de naam van het jonge baby-olifantje dat op 5 mei geboren is. Volgens de dierentuin groeit het beestje goed en is hij opgenomen in de kudde, maar een naam ontbreekt nog.
Hij loopt netjes mee met de kudde en rent zelfs al een beetje: het gaat dus goed met het jonge olifantje. "Ook gaat hij steeds meer onderzoeken en ontdekken: wat kan ik met mijn slurfje, hoe beweeg ik mijn oren, kan ik al klimmen? Al die nieuwe indrukken zijn natuurlijk vermoeiend. Hij slaapt dan ook nog veel", aldus de diergaarde.
Het jonge dier heeft alleen nog geen naam! Via de website van Diergaarde Blijdorp kun je een naam insturen. De naam moet wel aan een aantal eisen voldoen: het moet bij voorkeur een Aziatische naam zijn, van niet meer dan drie lettergrepen en de naam moet makkelijk te roepen zijn voor de verzorgers. De wedstrijd loopt tot 7 juni, dan wordt er een winnaar gekozen.
Bezoekers kunnen sinds kort weer op kraamvisite bij de olifanten met een van tevoren online gereserveerd tijdslot en geldig toegangsbewijs. Als het olifantje niet buiten is, kan hij via de webcams op de site van de dierentuin gevolgd worden.
Op kraamvisite bij het olifantje in Blijdorp

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl