Zo Ben Ik Groot Geworden: Yvonne Keeley

Als Yvonne Christina Thelma Paay in 1952 wordt geboren staat haar zus Patricia nerveus op de gang. "Later was ik haar levende pop", zegt Yvonne. "Ze is altijd heel beschermend geweest."

In het huis op de Schiedamseweg in Rotterdam slapen de zussen samen op een kamertje. Vrienden en vriendinnen? Die hebben ze niet buitensporig veel. Dat hoeft ook niet. Want:"Wij hadden elkaar."

 

Big bands
Muziek wordt de meiden met de paplepel ingegoten. Pa Paay speelt in big bands en orkesten. Daardoor woont de familie Paay een tijdlang in Duitsland, waar pa onder meer optreedt voor Amerikaanse militairen.

Yvonne's grote zus is al jong als backing vocal in studio's te vinden. Later wordt ook Yvonne ingelijfd als achtergrondzangeres voor bands als The Cats, Mouth and McNeal en Tee Set.

"Met de zusjes Paay op de achtergrond heb je geheid een hit", klinkt het onder producers.

If I had words
Nadat ze op een Unicef-gala Steve Harley heeft leren kennen, vertrekt ze begint jaren zeventig naar Engeland. Daar scoort ze, samen met Scott Fitzgerald, een megahit: If I had words.

Ze zingt trouwens ook mee met Make me Smilein het koor van Steve Harley en Cockney Rebel. En viert feestjes in de tuin van Paul McCartney, die met zijn Beatles gebruik maakt van dezelfde studio als Steve Harley.

 

In de gang van haar flat in Rotterdam hangt de ene gouden plaat naast de andere. Want ook samen met zus Patricia is er succes. Met de Star Sisters.

Een schooldiploma? Dat heeft ze niet. "Ik verdiende als 16-jarige meer dan het hoofd van mijn school." Daarom besluit ze de MAVO niet af te maken. Toch vindt ze zichzelf goed opgeleid. "Ik heb the University of Life doorlopen..."

Meer over dit onderwerp:
madm
Deel dit artikel: