nieuws

Fred Piek in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Van jongs af aan is Fred Piek (65) gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.
Fred richtte in 1972 de folkrockgroep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single “Kaap'ren Varen”, van die baarden en Jan, Piet en Joris. De band maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland. In 1974 speelde Fungus ook op Pinkpop!
Na de periode met Fungus speelde hij in de Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (1988, "Soms een Moment"). Met de CD “Vroeger is terug” keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “De Drummer en de Zanger”.
Op 22 maart 2015 verschijnt zijn nieuwe album “Ballads” met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals. De releaseparty vindt plaats vanaf 16 uur in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen, waar het album ook in een mobiele studio van Sofie Lodders is opgenomen.
In Live uit Lloyd speelt Fred Piek vijf songs van het nieuwe album en praat hij over het verleden en het heden... een vakman, of beter: folkman in hart en nieren!