NIEUWS

Dikke rookwolken door brand in houthandel in Lekkerkerk

Grote brand bij houthandel Lekkerkerk
Grote brand bij houthandel Lekkerkerk © MediaTV
Bij een houthandel in een bedrijfsverzamelgebouw in Lekkerkerk woedt een grote brand. Er zijn geen gewonden. De rook die bij brand vrijkomt, is in de wijde omgeving te zien. Ook in de regio Zuid-Holland Zuid kunnen mensen last hebben van de rook, waarschuwt de brandweer.
De brand brak rond 06:00 uur uit bij de houthandel aan de Van Markenstraat. Er komen dikke rookpluimen vrij en overal in de omgeving kunnen roetdeeltjes neerkomen. In een NL-Alert roept de brandweer iedereen op om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Het hele bedrijfsverzamelgebouw moet voor een groot deel als verloren worden beschouwd, verwacht de brandweer volgens Omroep West. Het pand is dusdanig instabiel, dat er vanwege de veiligheid niet vanaf het dak of van binnenuit geblust kan worden. Het vuur is nog niet onder controle, maar het ziet er volgens de brandweer naar uit dat de 'stoplijnen' het houden. Die moeten ervoor zorgen dat de brand zich niet verder uitbreidt.