Oud-Spartaan Ache juicht bij halve finale EK niet voor Jong Oranje maar voor Jong Duitsland

Donderdagavond spelen de beloften van het Nederlands elftal hun halve finale van het Europees kampioenschap tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Als hij niet zoveel blessureleed had gehad afgelopen seizoen, had oud-Spartaan Ragnar Ache misschien wel op het veld gestaan.

Ache maakte vorig seizoen de overstap van Sparta naar zijn jeugdliefde Eintracht Frankfurt. Tot zijn elfde woonde Ache vlakbij Frankfurt, waarna zijn moeder een relatie kreeg met Sparta-medewerker Jaap Sneep. Nu de competitie klaar is, is hij even terug in zijn wijk Rotterdam Oosterflank. Vanzelfsprekend verheugt hij zich op Jong Oranje-Jong Duitsland, de ploeg waar hij in november 2019 voor debuteerde. "Ik heb met die jongens samengespeeld, dus natuurlijk ben ik voor Duitsland," vertelt Ache. "Alleen hoop ik voor Appie (Abdou Harroui red.) dat hij wel wint. Ik gun hem natuurlijk alles!"

"Ze hebben al tegen elkaar gespeeld. De eerste wedstrijd in de poulefase was een gelijkspel. Maar nu gaat het er natuurlijk echt om. Ik ben heel benieuwd," vertelt Ache. Zelf maakt hij geen deel uit van de selectie. Voor hem is dat volstrekt logisch.

"Ik ben veel geblesseerd geweest en niet veel wedstrijden gespeeld. Tot twee keer toe een heel vervelende blessure. En alle andere spelers hebben wel heel veel minuten gemaakt, dus ik vind het wel een logisch verhaal."

Een langer en uitgebreider gesprek met Ragnar Ache lees je later op onze website. Hierin vertelt Ache ook over zijn seizoen vol met blessures, maar ook over het hoogtepunt: zijn eerste doelpunt in de Bundesliga op de laatste speelronde tegen Freiburg.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT INTERVIEW SPARTA VOETBAL SPORT
Deel dit artikel:

Reageren