PLASWIJCKPARK

Justitie eist een maand cel voor jonge verdachten brand in Plaswijckpark

Plaswijckpark na de brand
Plaswijckpark na de brand © Rijnmond
De twee jongens die eind januari brand stichtten in Plaswijckpark in Rotterdam, waardoor de theaterruimte afbrandde, moeten als het aan justitie ligt de cel in. Het Openbaar Ministerie eiste donderdag in de rechtszaak een maand gevangenisstraf tegen de verdachten van 14 en 16 jaar.
In de rechtszaak achter gesloten deuren verklaarde één van de verdachten dat ze een kampvuurtje wilden maken van oude kerstbomen. Dat zou uit de hand zijn gelopen. De andere verdachte vertelde dat hij amper een rol speelde. Volgens justitie was hij wel bij het vuurtje aanwezig en daarom medeplichtig.
De jongens werden kort na de brand aangehouden. Ze zaten korte tijd in voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
De brand in het familiepark maakte veel los. Veel Rotterdammers en mensen uit de regio hebben warme herinneringen aan de locatie. Mensen begonnen spontaan acties om geld in te zamelen voor het Plaswijckpark, met veel succes.
Het park ging na de coronamaatregelen op 19 mei weer open. Op de plek van het theater is een nieuwe speelplaats gemaakt.