Rotterdamse school wint Onderwijsprijs

Het Rotterdams Vakcollege De Hef heeft de Nationale Onderwijsprijs gewonnen. De school heeft 7000 euro in de wacht gesleept voor de samenwerking tussen de scholen op Zuid, Hogeschool Rotterdam en stichting de Verre Bergen.

Het project van De Hef is op poten gezet om kinderen op Zuid meer ondersteuning te geven als ze dat nodig hebben bij bijvoorbeeld huiswerk, planning en loopbaankeuze. Zo'n tachtig studenten helpen hen daar bij. De landelijke Onderwijs prijs werd woensdag uitgereikt in Rotterdam.

De school werd vorige maand al in het zonnetje gezet vanwege de samenwerking en won toen de Onderwijsprijs Zuid-Holland. De jury noemde het project erg slim omdat het voordelen voor studenten en leerlingen oplevert. Studenten krijgen ervaring als mentor en een vmbo-leerlingen op Zuid krijgen individuele begeleiding bij het maken van huiswerk en het krijgen van zelfvertrouwen.

De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om de creatieve kant van onderwijs te laten zien en vernieuwende projecten te stimuleren. Ongeveer 250 scholen hebben meegedaan aan de Onderwijsprijs 2013-2015.

Elke provincie was afgelopen maanden genomineerd voor de Provinciale Onderwijsprijs. De winnaars mochten mee doen aan de landelijke finale.

Deel dit artikel: