NIEUWS

Oranje wint uitzwaaiwedstrijd van Georgië, Berghuis speelt kwartier als invaller

Steven Berghuis in actie tegen Georgië
Steven Berghuis in actie tegen Georgië © Andre Weening/Orange Pictures
Het Nederlands elftal heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het EK met 3-0 gewonnen van Georgië. In het veelbesproken 5-3-2 systeem zorgden Memphis Depay, Wout Weghorst en Ryan Gravenberch voor de doelpunten in Enschede. Feyenoorder Steven Berghuis speelde een kwartier.
Oud-Spartaan Denzel Dumfries had wel een basisplaats als rechtsback, net als oud-Feyenoorder Stefan de Vrij centraal in de verdediging. Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong speelden op het middenveld.
Dumfries was met zijn aanvallende acties de gevaarlijkste pion aan Nederlandse zijde in het openingskwartier. Na een combinatie met Depay werd de rechtsback op de hak getikt en kreeg Oranje een strafschop. Depay benutte de penalty en steeg met zijn 26ste interlandtreffer naar de met Kick Smit gedeelde twaalfde plaats op de topscorerslijst aller tijden van Oranje.
Tekst gaat verder onder de foto.
Denzel Dumfries wordt neergelegd in het strafschopgebied
Denzel Dumfries wordt neergelegd in het strafschopgebied © Andre Weening/Orange Pictures
De tweede treffer van Oranje deed lang op zich wachten, maar kwam tien minuten na rust op naam van Weghorst, die zijn eerste doelpunt in dienst van het Nederlands elftal maakte. Nadat Dumfries en De Vrij vervolgens kansen op de 3-0 hadden gemist, maakte ook invaller Ryan Gravenberch nog zijn eerste treffer in dienst van Oranje.
Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord-aanvoerder Berghuis nog binnen de lijnen als vervanger van verdediger Jurriën Timber, maar gescoord werd er niet meer. Op zondag 13 juni begint voor het Nederlands elftal het EK, met een wedstrijd tegen Oekraïne.