Explosie bij Antilliaanse toko in Rotterdam-Zuid; winkel al vaker doelwit

De gevel van een winkelpand aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt na een explosie. Volgens de politie was de zaak, een Antilliaanse toko, de afgelopen periode al vaker doelwit van soortgelijk geweld. Zo werd de zaak eind vorig jaar beschoten en werd in februari dit jaar een granaat aan de deur gehangen.

De buurt werd rond 02:15 uur opgeschrikt door een harde knal. Mogelijk zou daarna een in het donker geklede verdachte zijn weggerend richting de Hendrick Croesinckstraat. Niemand raakte gewond.

Buurtbewoners vermoeden dat een brandbom is afgegaan voor de deur. Volgens hen was het pand eerder op last van de burgemeester een tijd gesloten en ging het deze week pas weer voor het eerst open na eerdere acties tegen de zaak. De gemeente bevestigt dat het pand op last van de burgemeester van 22 februari tot 21 mei gesloten was.

Vaker doelwit

Aan de deur van dezelfde toko werd half februari een verdacht pakketje gehangen. Het bleek te gaan om een handgranaat. Een aantal maanden daarvoor werd de winkel beschoten.

De politie doet donderdag verder onderzoek aan de Groene Hilledijk en stelt daarbij sporen veilig. De verdachte wordt nog gezocht.

Het tv-programma Bureau Rijnmond op TV Rijnmond besteedt donderdag aandacht aan de eerdere incidenten bij de toko op Zuid. Zo worden beelden getoond van de man die de granaat neerlegde in februari.

Meer over dit onderwerp:
ROTTERDAM NIEUWS 112 MISDAAD
Deel dit artikel: