Het weer van vandaag: lage bewolking en zonneschijn

Vandaag begint de dag met laaghangende bewolking, maar in de loop van de ochtend brandt de zon dat langzaam weg. In de middag wisselen zon en wolken elkaar af. Met name de kuststrook blijft gevoelig voor laaghangende bewolking van zee. Het is 21 tot lokaal 24 graden. Aan de kust blijft het kwik een aantal graden achter. Er staat een matige tot soms vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het is 15 of 16 graden en de overwegend matige westenwind draait naar het noordwesten.

Morgenochtend zijn er velden hoge sluierbewolking. De zon weet daar af en toe wel doorheen te prikken. In de middag gaat vanuit het noordwesten de zon vaker schijnen. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt op tot 18 graden aan zee en 21 graden verder landinwaarts. Er staat een matige tot soms vrij krachtige noordwestenwind.

Vooruitzichten

Vanaf zondag is het weer volop zomerweer met veel zon en steeds verder oplopende temperaturen. Maandag, dinsdag en woensdag is het 24 tot 27 graden.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 11 en 20 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur op Rotterdam Airport 20,2 graden en de minimumtemperatuur 11,0 graden. Er valt gemiddeld 24,1 mm neerslag.

Meer over dit onderwerp:
WEERBERICHT NIEUWS WEER
Deel dit artikel: