nieuws

Regionale voedselbanken in het nauw

ROTTERDAM - Voedselbanken in onze regio krijgen de laatste tijd geen voedsel meer aangeleverd. Het distributiecentrum Rijnmond in Rotterdam krijgt van bedrijven te weinig eten en drinken om iedere voedselbank in de regio te voorzien.
Onder meer de voedselbank in Maassluis heeft daar last van. De vestiging krijgt al twee weken niks binnen. En dat terwijl daar tweehonderd gezinnen afhankelijk van de voedselbank.
Voorlopig moet Maassluis het daarom doen met de eigen voorraad en het voedsel uit inzamelingsacties. "De situatie is ernstig. De wind waait door de kratten heen. Mensen kunnen het hier zeker niet mee redden", aldus Joke Cats, coördinator Voedselbank Maassluis.
"Het is code rood. Iedere donatie kunnen we goed gebruiken", zegt Annet Koopman, hoofd voedselwerving van Voedselbank Rotterdam en Distributiecentrum Rijnmond. Zij kan niet vertellen hoe volgende week de stand van zaken is.
"In de maanden februari, maart en april zijn er normaal gesproken te weinig groenten, maar dit jaar zijn er zelfs geen potten met groenten", aldus Koopman. "Het is zo slecht dit jaar. Dit is gewoon een drama."