Politie: 'Rotterdamse auto op A20 niet beschoten'

De bestuurder van de auto van een Rotterdams bedrijf die donderdag meldde beschoten te zijn op de A20, blijkt het toch mis te hebben gehad. De politie concludeert uit onderzoek dat er niet is geschoten. Wel hadden de twee automobilisten al rijdend ruzie over gedrag in het verkeer.

De ruzie begon in de 80-kilometerzone op de A20 bij Rotterdam. Daar reed een van de twee automobilisten met 85 kilometer op de cruisecontrol op de linker rijbaan. Toch ging het de achterop komende bestuurder van de andere auto niet snel genoeg. Volgens een ooggetuige gedroeg die man zich agressief ten opzichte van meerdere bestuurders en hun voertuigen.

Ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel opende die bestuurder het raampje. Daarbij zou hij met een waterflesje hebben gegooid. De andere chauffeur hoorde een knal en schakelde al rijdende de politie omdat hij meende te zijn beschoten.

De man bleef wel achter de 'dader' rijden. Dat zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties. Beide voertuigen stopten ook op de vluchtstrook, waarbij de geschrokken bestuurder weer achteruit reed toen de 'dader' op zijn voertuig afstapte.

Ter hoogte van De Meern werd de auto van de 'verdachte' door de politie aan de kant gezet. Uit het horen van beide kemphanen blijkt volgens de politie niet dat er is geschoten.

Deel dit artikel: