Dumfries weer grote man bij groepswinnaar Oranje

Dankzij een 2-0 overwinning tegen Oostenrijk is het Nederlands elftal groepswinnaar geworden van poule C. Daarmee ontloopt het in de volgende ronde Italiƫ. Oud-Spartaan Denzel Dumfries kreeg een strafschop mee en maakte de 2-0.

Net als tegen Oekraïne startte Nederland weer met vier oud-Spartanen in de basis: Denzel Dumfries, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Verder keerde Matthijs de Ligt terug in de basis ten koste van Jurriën Timber.

Binnen tien minuten opende Depay de score vanaf elf meter. Denzel Dumfries werd net binnen het strafschopgebied aangetikt en na raadpleging van de VAR kreeg Nederland een strafschop. Oranje gaf geen kansen weg, mede dankzij een wederom heersende Stefan de Vrij. Het Nederlands elftal had de score kunnen uitbreiden, maar Depay en Wijnaldum misten opgelegde kansen.

In een saaie tweede helft zorgde Dumfries na 67 minuten voor het hoogtepunt. De rechtsback uit Barendrecht rondde een counter goed af. Voor Dumfries was het al zijn tweede doelpunt van het EK.

Door de overwinning is Oranje verzekerd van groepswinst, waardoor het in de volgende bijvoorbeeld het sterke Italië ontloopt. Het laatste groepsduel, maandag tegen Noord-Macedonië, doet er qua resultaat niet meer toe. Nederland speelt op zondag 27 juni om 18.00 uur de achtste finale in Boedapest.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT EURO2020 SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren