RIJNMOND SPORT

Kasparian wint ook tweede profwedstrijd

Kasparian wint ook tweede profwedstrijd
Kasparian wint ook tweede profwedstrijd © Rijnmond
Artjom Kasparian heeft ook zijn tweede profwedstrijd gewonnen. Tijdens een boksevenement in hotel Van der Valk Blijdorp sloeg hij in de vierde ronde zijn opponent Osborn Mandela tegen het canvas. De scheidsrechter kende direct de overwinning toe aan de bokser uit Capelle aan den IJssel.
Twee maanden geleden overtuigde Kasparian al bij zijn debuut als profbokser en dat was nu niet anders. Tegen de bokser uit Oeganda nam hij direct de overhand. Lichtvoetig en met rake stoten drong hij Mandela in de verdediging.
Na 40 seconden in de vierde ronde ging Mandela neer. Hij protesteerde lang, omdat hij vond dat hij nog verder kon boksen. De scheidsrechter dacht er anders over en Kasparian boekte zijn tweede overwinning. Na het mislopen van de Olympische Spelen besloot hij eerder dit jaar de overstap te maken van het amateurboksen naar het profboksen.
Kasparian wint in Rotterdam ook tweede profwedstrijd
De partij van Kasparian was het main event van de avond, die ook in het teken stond van de komst van een aantal ijzersterke Cubaanse profboksers. Meervoudig Olympisch en wereldkampioenen als Arlen Lopez Cardona en Julio La Cruz zijn naar Rotterdam gekomen om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. La Cruz sparde met de Rotterdamse kickbokser Luis Tavares.
Tavares bokst tegen Olympisch en wereldkampioen La Cruz uit Cuba

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl