nieuws

Bezuinigingen hebben gevolgen voor het aantal ambtenaren

nambtenaren21_09.jpg
nambtenaren21_09.jpg
ROTTERDAM - De bezuinigingen die het kabinet voorstelt gaat ook de gemeentes treffen. Maassluis moet het binnen vier jaar met veertig ambtenaren minder doen.
In Maassluis werken 300 ambtenaren voor zo’n 32.000 inwoners. Door de korting van het Rijk op het gemeentefonds is de gemeente gedwongen te snijden in het aantal ambtenaren.
Dit wordt opgevangen door vacatures die verdwijnen door natuurlijk verloop niet in te vullen, efficiënter te werken, omscholing van medewerkers en samenwerking met andere gemeenten.
Ook bepaalde diensten van de gemeente worden afgestoten . Zo verdwijnt bijvoorbeeld het gemeentelijk centrum voor milieueducatie.
Kijk naar een verslag van Suzanne Mulder:
De bijdrage van het rijk aan gemeenten zal flink afnemen en zo zal ook in Rotterdam moeten worden bezuinigd. De verwachting is nu 250 miljoen, maar dat kan de komende vier jaar weleens oplopen tot 300 miljoen! En dus is de vraag waar te snijden. Op 6 oktober komt het Rotterdamse college met concrete plannen, maar op Prinsjesdag liet RTV Rijnmond drie partijen uit de gemeenteraad alvast een potje bezuinigingsmonoploy spelen. Kijk naar de tv-reportage:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl